Nieuwsbericht

Reactie Kindwijs op initiatief reformatorische school

Door Hilda de Jonge

Reactie Kindwijs op initiatief reformatorische school

Vandaag maakt de Stichting voor Reformatorisch Basisonderwijs op Goeree-Overflakkee (RBGO) bekend een reformatorische basisschool te willen starten op het eiland.

In de achterliggende periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd met onder meer enkele ouders die aangaven na te denken over het stichten van een nieuwe school voor reformatorisch onderwijs op het eiland. Zij deelden zorgen over de identiteit op enkele scholen binnen en buiten Kindwijs.

Bestuurder Jankees de Waal: “Ik realiseer me dat het een grote opdracht en verantwoordelijkheid is om in de verschillende scholen christelijk onderwijs vorm te geven. Daarom hechten wij er zeer aan om in gesprek te blijven met ouders en kerken over de identiteit van onze scholen.”

Hij geeft aan dat Kindwijs er is voor de volle breedte van de achterban. Iedere school wil daar invulling aan geven op een wijze die past bij de lokale situatie.

De Waal: “Ik wil hierbij benadrukken dat Kindwijs als protestants-christelijke scholengroep een koers wil varen op basis van de Bijbel en de belijdenisgeschriften. Daar willen wij ons met het gebed om Gods zegen en in nauw contact met de achterban voor inzetten, nu en in de toekomst. Met het oog op de kinderen die ons worden toevertrouwd.”

Lees de bijgevoegde brief waarin we ons standpunt toelichten.