Binnen onze scholengroep is het mogelijk om in samenwerking met diverse pabo's de opleiding te volgen tot leerkracht.

De pabo's waarmee wij het meest samenwerken zijn pabo De Driestar in Gouda en de (praktijk)pabo van Christelijk Hogeschool Ede.

Er zijn diverse opleidingsroutes, zo kunt u kiezen voor een voltijdstudie met enkele stageperioden per schooljaar of u kiest ervoor om vooral in de praktijk te leren en enkele dagen per maand naar de opleidingsschool te gaan of de studie online te volgen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites van Driestar-hogeschool en CHE. Als zij-instromer is het verplicht een HBO-achtergrond te hebben voordat u kunt deelnemen aan het 2-jarige traject als zij-instromer.

Vanaf augustus 2021 betaalt Kindwijs mee aan de opleidingskosten voor studenten die in deeltijd studeren of kiezen voor een traject als zij-instromer. Solliciteer daarom bij Kindwijs en ontvang van ons een vergoeding voor de opleidingskosten. Je mag van ons verwachten dat Kindwijs zich inspant om een school te vinden waar je tot ontwikkeling kunt komen.

Van al onze studenten verwachten we dat ze de christelijke grondslag van Kindwijs kunnen uitdragen in de praktijk om zo met elkaar te bouwen aan christelijk en kwalitatief goed onderwijs voor onze leerlingen.

Gebruik deze link om direct te solliciteren of informatie op te vragen.